FullScreen

Located on a ground with privileged natural characteristics, this house is opened towards all the possible orientation permitting through game of windows and blinds, the greatest illumination and transparency. The spaces are presented in a discontinue way, being formed by a series of screens of different heights and positions, that determine uses and circulations.

On the first floor the entrance, the living and dining room, the study and the services are blocked or extended through walls, terraces, fountains, blinds and patios. On the second floor we find the three bedrooms, the family room, and two very large terraces: one with views to the street and the other to the neighboring stream on the back of the house. Also the entrance on the first floor is interconnected with the family room in the second through a double height. The disposition of the spaces allows their visual enlargement both vertically and horizontally and join visually the stream and the neighboring groves.

Project Info

Category

Single-Family Housing

Date

2007

Location

SPGG, N.L., MX.

Lot

500 m2; 5381 sq ft.

Size

460 m2; 4951 sq ft.

Architectural design

Arq. Rodrigo G de la Peña L.

Architectural design team

Arq. Adolfo Elizondo.

Photos

Arq. Jorge Taboada

More Projects